Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klimatnätverk bytte erfarenheter

Klimatrådet mötte Hagainititivet

Vid ett rundabordssamtal nu på morgonen träffades Klimatråd Västra Götaland och Hagainitiativet som är Stockholmsbaserat. Där delade erfarenheter kring hur klimatnätverk framgångsrikt kan driva frågor för att stödja klimatomställningen i samhället.

På bilden syns Anders Danielsson, landshövding i Västra Götalands län, regionrådet Kristina Jonäng (C) som ersatte Johnny Magnusson, Västra Götalandsregionen och Nina Ekelund, Hagainitiativet.

Klimatrådet är ett initiativ för att ge kraft åt genomförandet av Västra Götalands klimatstrategi – Klimat 2030. Rådet består av 14 västsvenska ledare från företag, akademi, offentliga- och intresseorganisationer. Rådet är en samlande kraft och en gemensam röst i Västsverige som för upp avgörande frågor på regional, nationell och internationell nivå. Klimatrådet har under 2018 arbetat bland annat med ett nationellt konsumtionsmål.

- Vi behöver växla upp, kläcka nya idéer och vara föredömen i klimatarbetet. Samarbetet mellan näringsliv, myndigheter, kommuner och akademi är avgörande för resultat på regional nivå, säger Anders Danielsson, landshövding i Västra Götalands län och ordförande i Klimatråd Västra Götaland.

Hagainitiativet är ett företagsnätverk som arbetar för att minska näringslivets klimatpåverkan och vill visa att näringslivet är en del av lösningen i klimatomställningen. Nina Ekelund är generalsekreterare Hagainitiativet.

-   Stora delar av näringslivet kan klara nettonoll till 2030 – men bara om de politiska styrmedlen vässas. För att lyckas så är samarbete mellan näringslivet, politik och forskning en förutsättning. VGR:s initiativ Klimat 2030 är en viktig mötesplattform och vi ser fram emot samarbete med Västsverige för att tillsammans skynda på klimatomställningen i Sverige, säger Nina Ekelund, generalsekreterare i Hagainitiativet.

Pressmeddelandet om rundabordssamtalet

Klimat 2030

Hagainitiativet

Senast uppdaterad: 2018-12-04 15:30