Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Jämlik techindustri ska förbättra världen och kvinnors hälsa

Publicerad:
Studenter i via rockar och skyddsglasögon  labbar
Studenter vid teknisk högskola labbar i skyddskläder. Fotograf/Källa: breddabilden.se

Regionutvecklingsnämnden medfinansierar 650 000 kronor till projektet Women in Tech – Venture Studio. Det drivs av Women in Tech (WIT) – Gothenburg, en ideell förening som arbetar för att skapa en jämlik tech-bransch.

Syftet är att utveckla ett startup-program med fokus på tidiga bolag inom teknisk innovation som ökar kvinnors hälsa och välmående - det som idag kallas Femtech.

 - Kvinnor är underrepresenterade inom techbranschen. En satsning på Femtech ökar fokus på kvinnors hälsa och möjliggör fler kvinnor inom techindustrin, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Kvinnors hälsa har länge varit en försummad marknad men med en stor potential. Frågor kopplade till kvinnors hälsa har präglats av bristande kunskap, bland annat till följd av kvinnors underrepresentation i medicinska studier. Detta ger till viss del en förklaring till varför bolag som tillgodoser kvinnors hälsobehov, endast utgör en marginell del av det globala techområdet, trots att kvinnor representerar halva jordens befolkning. Det här vill Femtech-området råda bot på.

Pressmeddelande från VGR 2022-03-17

Näringsliv

Profilbild av Sophia Litsne

Sophia Litsne

Regionutvecklare - Teamledare, Almi Väst, Almi invest, kontakt GR/BRG och export
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-03-18 08:59