Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ingen kommer undan kulturen - årets Västsvenska SOM-undersökning

Publicerad:

Boken "Ingen kommer undan kulturen " visar forskning inom ämnen som livets meningsfullhet, kultur, krisberedskap, klimatskeptiker, politisk påverkan och att resa kollektivt i Västra Götaland.

Kultur i bred bemärkelse är temat för 2018 års västsvenska SOM-undersökning och begreppet kultur går som en röd tråd genom flera av kapitlen i boken. I övrigt riktas fokus mot bland annat 2018 års valrörelser, klimatskepticism och att resa kollektivt i Västra Götaland.

Kunskap om invånarnas åsikter

12 forskare från Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola har bidragit med sina analyser av det västsvenska samhället.

- Västra Götalandsregionen stödjer arbetet genom ett samarbetsavtal med SOM-instiutet för att vi tycker det är viktigt att ha kunskap om hur invånarna ser på sina liv, på samhället och på vår service, menar Tomas Ekberg, strateg och chefsanalytiker på VGR:s avdelning för Samhällsanalys.

Läs mer från SOM-rapporten

Boken presenterades vid det västsvenska SOM-seminariet i Göteborg den 11 december 2019, och finns att läsa på webben.

Läs mer om och ur rapporten "Ingen kommer undan kulturen" hos SOM-institutet

VGRfokus artikel om vilka personliga egenskaper som uppskattas mest, enligt forskningen 

Profilbild av Tomas Ekberg

Tomas Ekberg

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Publicerad: