Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Idéinsamling för bättre bröstcancervård

Foto Paul Björkman

Nu har idéinsamlingen öppnat. Projektet Crowd Ideas vill att alla ska kunna vara med och bidra med förslag till bättre bröstcancervård och tillvaro för patienter och anhöriga som drabbas.

Idéer från vanliga invånare kan förbättra tillvaron för de som drabbas av bröstcancer. Genom Crowd Ideas hoppas initiativtagarna få in kreativa idéer som ingen annan tänkt på tidigare.

Innovation som förbättrar själva vården är en del i projektet men projektgruppen vill också öppna upp för andra idéer som rör bröstcancer
utanför vården.

Här på projektets webbsida kan alla bidra med sin idé.


Crowd Ideas är ett samarbete mellan Bröstcancerföreningen Johanna Göteborg Bohuslän, Novartis, Sahlgrenska Science Park, Chalmers Centre for Healthcare Improvement, Göteborgs Universitet och Västra Götalandsregionen.

Bröstcancer är en sjukdom med en stor inverkan på kvinnors och deras närståendes liv. Trots att vi har en hög standard inom cancersjukvården finns det områden med utvecklings- och förbättringspotential för att göra livet bättre för den som drabbats av bröstcancer.

Idéer tas emot fram till i september

Den 15 september är slutdatum för insamlingen. Därefter kommer en projektgrupp att sortera och gruppera alla idéer. Sedan ska idéerna slussas till lämplig aktör inom eller utanför Västra Götaland, där de kan utvecklas vidare. Genom att allt som kommer in synliggörs kan flera aktörer, även utanför projektgruppen, inspireras till att vidareutveckla och skapa värdefulla lösningar.

Kontakt i projektet Crowd Ideas

Rose-Marie Fredrikson, Bröstcancerföreningen Johanna Göteborg Bohuslän, mobil 073-941 98 10

Läs mer

Intervju med Rose-Marie Fredriksson, Bröstcancerföreningen Göteborg Bohuslän

Fakta om Crowd Ideas och bröstcancer

Cancersiffror från Crowd Ideas

 

Jenny Almkvist

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:37