Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Helena Starfelt blir Västra Götalandsregionens nya näringslivschef

Publicerad:
Helena Starfelt

Helena Starfelt har utsetts till ny näringslivschef av regionutvecklingsdirektören.

Helena Starfelt har en god erfarenhet av att leda regionalt utvecklingsarbete i Västra Götaland och är en uppskattad samarbetspartner bland företag och offentliga aktörer. Hon har även bra nätverk på nationell och europeisk nivå från sina år inom nationella myndigheter, vilket kommer att bidra till vårt utvecklingsarbete i Västsverige, säger Helena L Nilsson, regionutvecklingsdirektör. 

- Helena är dessutom en omtyckt chef och ledare som tillsammans med medarbetarna kommer att vidareutveckla arbetet med att skapa bra förutsättningar för entreprenörskap och företagande i Västra Götaland 

Helena Starfelt kommer senast från Tillväxtverket där hon började 2007. Sedan 2014 har hon varit enhetschef med ansvar för genomförandet av EUs regionalfondsprogram för Västsverige. Hon arbetade från 1999 till 2007 på dåvarande Fiskeriverket, som områdesansvarig för strukturstöd. Dessförinnan var hon i fyra år på Jordbruksverket, efter sin magisterexamen i handelsrätt från Lunds universitet. 

- Jag ser fram emot att, tillsammans med övriga medarbetar och kollegor, få vidareutveckla arbetet på avdelningen och därigenom bidra till genomförandet av Västra Götalandsregionens prioriteringar och program och strategier, säger Helena Starfelt. 

Helena Starfelt tillträder den 23 april. Nuvarande näringslivschef Agneta Mårdsjö kommer då att tillträda tjänsten som ledningsstrateg och sakkunnig till regionutvecklingsdirektören och ledningsgruppen inom regional utveckling. 

Helena Lundberg Nilsson

Regionutvecklingsdirektör
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Publicerad: