Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbarhet och konkurrenskraft i fokus i regionutvecklingsnämndens miljardbudget för 2022

Publicerad: Uppdaterad:
Regionens hus Göteborg

Regionutvecklingsnämnden har idag beslutat om drygt en miljard kronor i detaljbudget för 2022. Den präglas av återstart efter pandemin och har fokus på regionfullmäktiges mål att stärka innovationskraften, bygga kompetens och knyta samman Västra Götaland. En stor del går till insatser inom elektrifiering, digitalisering, cirkulära affärsmodeller och fullföljda studier. Det klimatstrategiska arbetet genomsyrar samtliga mål och fokusområden i budgeten.

- Detaljbudgeten ger en unik genomförandekraft för att uppnå en hållbar utveckling och rusta Västsverige när det gäller jobb och kompetensutveckling. Klimatomställningen står i fokus för många insatser, där elektrifiering och digitalisering och ett mer cirkulärt tänkande inom näringsliv är viktiga fokusområden. För att bättre klara av ungdomars behov av att fullfölja sina studier stärker vi insatserna och är ett nära arbete som sker ihop med kommunerna, säger Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande Hållbarhet och konkurrenskraft i fokus i regionutvecklingsnämndens detaljbudget för 2022

Regionutvecklingsnämnden


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-11-03 15:05