Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Future Skills visar framtidens arbetsmarknad för unga

På Future Skills på Gymnasiedagarna 10-12 oktober på Svenska Mässan i Göteborg visas var jobben finns i framtiden och vilka vägar det finns dit.

Future Skills är en arena där unga får chansen att prata direkt med mängder av företag, branscher och utbildningsanordnare. De får en unik chans att knyta kontakter, få en inblick i olika branscher, prova på olika yrken och lära sig mer om framtidens krav på färdigheter och var jobben kommer att finnas.  

- Vilka färdigheter är det vi behöver ha för att vara rustade för framtidens arbetsmarknad? Digitaliseringen förändrar arbetslivet. Jobben försvinner inte utan de ändras och automatiseringen påverkar alla sorters jobb i alla branscher, menar Marja-Leena Lampinen, som arbetar med kompetensförsörjning på forskning, utveckling och utbildningsenheten (FoUU) inom området regional utveckling på Västra Götalandsregionen.    

I år är det premiär för den nya mötesplatsen Future Skills på Gymnasiedagarna 10-12 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.  Unga personer och deras vårdnadshavare, skolpersonal och vägledare men också gymnasieelever, arbetssökande och vuxen- och SFI-studenter är varmt välkomna. Här kan besökarna även träffa representanter för högskolor, yrkeshögskolor och utlandsstudier.

Det råder brist inom många yrken idag och det är viktigt att visa fram yrkesutbildningarna som ger mycket goda utsikter för anställning,  inom fler jobb än vad man kanske tänker på.  Förhoppningen är att väcka intresse även hos dem som kanske inte tänkt sig en sådan bana.

Future Skills är ett samarbete mellan GR, Arbetsförmedlingen, Business Region Göteborg, Näringslivsgruppen och Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionens arbete för kompetensförsörjning 

Marja-Leena Lampinen

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-07-17 09:31