Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fortsatt forskningssamverkan mellan Västra Götalandsregionen och SOM-institutet

Publicerad:
Alltid måndag? är namnet på den Västsvenska SOM-rapporten 2021. ”Alltid måndag?” har arbete och arbetsliv som huvudtema men innehåller också en rad artiklar inom andra centrala områden för samhällsutvecklingen i Västsverige. Boken presenteras traditionsenligt av de ansvariga forskarna vid lunch på Nobeldagen den 10 december i Torgny Segerstedtsalen, Vasaparken i Göteborg.

Västra Götalandsregionen och Institutet för samhälle, opinion och media (SOM-institutet) vid Göteborgs universitet fortsätter att samverka kring forskning om utvecklingen i Västra Götaland ur ett invånarperspektiv. Regionstyrelsen beslutar att godkänna avtal om fortsatt forskningssamverkan och avsätter totalt 9,8 miljoner kronor under perioden 2022 - 2026.

- Det är av stor betydelse att veta hur invånarna i Västra Götaland ser på samhällsutvecklingen och på sina liv. Genom samverkan kring forskning på SOM-institutet har vi en unik tidsserie med kunskaper om invånarnas syn på samhället och dess utveckling, säger regionutvecklingsdirektör Helena Lundberg Nilsson.

Forskningssamverkan sedan 1998

Västra Götalandsregionen har sedan 1998 haft ett avtal om forskningssamverkan med SOM-institutet vid Göteborgs universitet för att följa invånarnas syn på sina liv, på samhälle och samhällsservice och på samhällsutvecklingen generellt.

Den årliga västsvenska SOM-undersökningen bygger på en enkätundersökning som varje höst skickas ut till 6 000 personer i Västra Götaland. Undersökningarna är viktiga för att få ett bra och kontinuerligt underlag för uppföljningen av visionen för Västra Götaland - Det goda livet och övriga centrala måldokument.

Den västsvenska SOM-rapporten "Alltid måndag? 2021

Hitta fler analysunderlag om Västra Götaland och dess befolkning via vgregion.se/analysportalen

Profilbild av Karin Althoff

Karin Althoff

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Tomas Ekberg

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-01-20 08:02