Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Den västsvenska textilbranschen ska bli bäst i Europa på textil och cirkulär ekonomi

Publicerad:
Bara fötterna syns på person bakom tyllkjol som avtecknar sig mot en blå himmel

Nu samlar Västra Götalandsregionen den västsvenska textilbranschen för att växla upp och bli bäst i Europa på textil och cirkulär ekonomi. Målet är att bli ett ”textilbranschens Silicon Valley”. På Textilkalaset den 20 oktober samlas vi på Textile Fashion Center i Borås för att presentera förslaget till strategi.

Västra Götaland har en stark och innovativ textilbransch, och ska bli en föregångare i Europa för cirkulär design inom mode och textil. Det är västsvenska aktörer i branschen överens om, och just nu pågår arbetet med att ta fram vision och strategi för att bli Europas innovativa spets och kreativa mylla.

På Textilkalaset den 20 oktober samlas aktörerna för att presentera förslaget Västsverige – Europas innovativa spets och kreativa mylla för cirkulär textil design inom textil och mode. På programmet står också EU:s klimatomställning (den gröna given), design för cirkulenten, kompetensbehov i textilbranschen och mycket mer.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 2021-10-18

Läs mer om Västra Götaland - Europas innovativa spets och kreativa mylla för cirkulär design inom textil och mode

Profilbild av Birgitta Nilsson

Birgitta Nilsson

Regionutvecklare – Cirkulära affärsmodeller, hållbara miljöer och mode
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-10-18 14:34