Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Besöksnäringen har svårt att hitta personal - "behovet är stort"

Publicerad:
Två personer arbetar i ett kök.
Hemma på Klev Foto: Emma Ekstrand

Besöksnäringen har drabbats svårt av pandemin och branschen har nu svårt att hitta personal till hotell, restauranger och boendeanläggningar. Under våren gör Turistrådet i Västsverige flera insatser för att hjälpa till med rekrytering och kompetensförsörjning.

Pandemin har slagit hårt mot många branscher, men en av de allra värst drabbade är besöksnäringen. Enligt statistik från branschorganisationen Visita har Sveriges besöksnäring förlorat 50 000 personer under pandemiåren. Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens bolag för utveckling och marknadsföring av Västsverige som destination. Nu ska man hjälpa företagen att hitta personal.

 - Många som tidigare arbetade inom besöksnäringen har under pandemin hittat anställning i andra branscher eller börjat studera. Därför finns ett stort behov hos hotell, restauranger och boendeanläggningar att hitta arbetskraft, och där kan vi på Turistrådet vara till hjälp på flera olika sätt, säger Linda Sturk, projektledare kompetensförsörjning, Turistrådet Västsverige.

Läs hela artikeln i VGRfokus

Profilbild av Lisa Lundin

Lisa Lundin

Regionutvecklare - Besöksnäring, kulturella & kreativa näringar, platsutveckling, kontakt Fyrbodal
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-03-25 16:16