Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Både framtidstro och allvar på ny skogskonferens

Publicerad: Uppdaterad:
Ulf Eriksson, (C) ordförande i naturbruksstyrelsen, Peter Nyman, rektor Naturbruksskolan Svenljunga och Robin Kalmendal, regionutvecklare
Fotograf: Maria Kvarnmarker

Det var både glädje och allvar när drygt 50 personer från företag, forskning, myndigheter och intresseorganisationer i Västra Götaland deltog på skogskonferens på Naturbruksskolan Svenljunga. I fokus stod samarbeten för att skapa jobb, hållbar utveckling och en växande bioekonomi med bas i skogen.

Konferensen är den första i sitt slag och startskottet för arbetet med Skogsprogrammet Västra Götaland. Tio tongivande aktörer har ställt sig bakom programmets avsiktsförklaring som betonar värdet av samverkan för att ta vara på möjligheterna som följer av att Västra Götaland är ett skogslän.

En av dessa aktörer är Västra Götalandsregionen, som dels ansvarar för det regionala utvecklingsarbetet, dels anordnar både gymnasie- och vuxenutbildningar inom skog på Naturbruksskolan Svenljunga.:

Ulf Eriksson (C) ordförande i naturbruksstyrelsen, sammanfattar:

En sådan här konferens visar hur oerhört viktig skogen är för ekonomin, både idag och i en fossilfri framtid, men också ur andra miljömässiga och sociala perspektiv. Vi måste hjälpas åt att identifiera en hållbar väg framåt, och då är skogsprogrammet en bra arena att samlas kring.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 2022-09-22

Skogsprogrammet Västra Götaland

Robin Kalmendal

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-11-21 14:16