Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Angelägen konferens för ökad medie- och informationskunnighet

Publicerad: Uppdaterad:
Den 26-27 oktober arrangerar Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet en nationell konferens om medie- och informationskunnighet (MIK) för ett demokratiskt medborgarskap.
Fotograf: VGR

Den 26-27 oktober arrangerar Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet en nationell konferens om medie- och informationskunnighet (MIK) för ett demokratiskt medborgarskap. Då samlar vi Sveriges framstående forskare, engagerade politiker och myndighetsföreträdare tillsammans med de som jobbar med medie- och informationskunnighetsfrågor ute i verksamhet, för att gemensamt flytta fram positionerna.

Idag behöver såväl unga som gamla navigera i en värld som har blivit allt svårare att överblicka och genomskåda. Ett förändrat medielandskap med nya produktionsvillkor och konsumtionsmönster har ytterligare förstärkt behovet av kunskap och nya förhållningssätt. Med aktuella skeenden i omvärlden – pandemi, krig, beslut om Nato-anslutning och snart ett val –aktualiseras än fler utmaningar som desinformation, censur och propaganda. Mot denna bakgrund framstår relevansen för begreppet medie- och informationskunnighet (MIK) allt tydligare.

– Som region vill vi samarbeta både med lokala och kommunala verksamheter och aktörer men också med myndigheter, lärosäten och civilsamhället i stort. Tillsammans kan vi göra skillnad och flytta fram positionerna! Säger Conny Brännberg, ordförande kulturnämnden i VGR.

Angelägen konferens för ökad medie- och informationskunnighet - Förvaltningen för kulturutveckling (vgregion.se)

Ylva Gustafsson

Regionutvecklare – Film och litteratur
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-06-22 11:23