Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AI Innovation of Sweden i Göteborg invigt

AI Innovation of Sweden invigs

Idag invigdes AI Innovation of Sweden - ett nationellt center för tillämpad forskning och innovation inom Artificiell Intelligens där Västra Götalandsregionen är involverad på flera sätt.

Nu har AI Innovation of Sweden på Lindholmen Science Park i Göteborg startats tillsammans med - hittills - ett drygt 40-tal partner från näringsliv, akademi och  offentlig verksamhet.

- Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. AI Innovation of Sweden är en viktig del i att göra verklighet av det, kommenterar Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman som fanns på plats för att öppna det nationella centret

- Västra Götalandsregionen medverkar både som en aktiv finansiär av centret och aktör inom en rad AI-projekt bland annat inom sjukvården, ihop med näringslivet och västsvenska lärosäten, säger Anders Carlberg, avdelningschef FoUU, VGR.

AI Innovation of Swedens uppdrag är att accelerera innovation och forskning inom praktiskt tillämpad AI. Det ska ske genom delning av kunskap och data, samlokalisering och samarbetsprojekt, allt med ett starkt fokus på etik, transparens och säkerhet. Sveriges innovationsmyndighet Vinnova är huvudfinansiär.

Pressmeddelande från AI Innovation of Sweden

AI Innovation of Sweden

VGR i storsatsning på artificiell intelligens- VGRfokus

Västra Götalandsregionens arbete inom forskning och innovation 

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-02-07 10:52