Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Specialistpsykolog i VGR

Under hösten 2021 startade projektet Specialistpsykolog i VGR som syftar till att förtydliga specialiseringsgången och trygga kompetensförsörjningen avseende psykologer i VGR. I januari 2022 startade det första STP-programmet i VGR innehållande fyra kostnadsfria kurser med en stödjande programstruktur för chef och STP-psykolog.

Projektet "Specialistpsykolog i VGR" pågår mellan hösten 2021 till 2024.  Under hösten 2021 fanns möjlighet att ansöka till den första omgången av STP-programmet med start januari 2022. Det första STP-programmet löper över tre år med 16 psykologer. Den andra omgången av STP-programmet kommer att starta i januari 2023 och löpa över två år med ansökningsperiod 15 oktober - 15 november 2022. Ansökan görs via Lärportalen. 

Inom programmet ingår Introduktionskurs, Specialistkollegium och två specialistkurser. Programmets struktur och, i viss mån, innehåll kommer att utvecklas parallellt under genomförandet i samråd med deltagande psykologer och chefer. Till den andra omgången kommer det att ske vissa justeringar.

STP-programmet har i dagsläget följande innehåll:

  • Programträffar och en stödstruktur för STP-psykolog och chef med regionala studierektorer, pedagog/utbildningsledare och koordinator
  • Fyra kostnadsfria kurser
  • Studievägledning gällande val av kurser som ger nytta till både psykolog och verksamhet
  • Stöd att utarbeta deltagarens individuella studieplan för specialistutbildningens genomförande
  • Erbjudande om specialistmentor om psykologens verksamhet har svårt att finna lämplig själv
  • Workshop och föreläsning om hur STP-psykologen kan lägga upp arbetet med specialistarbetet och chefens betydelse i detta arbete.
Profilbild av Katarina Malmqvist

Katarina Malmqvist

Regional studierektor
Profilbild av Joakim Olausson

Joakim Olausson

Utbildningsledare
Profilbild av Viktoria Grönvall

Viktoria Grönvall

Utbildningskoordinator
Senast uppdaterad: 2023-01-11 08:02