Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

PTP-programmet

Anmälan till PTP-programmet

Alla som gör sin PTP-tjänstgöring i VGR är välkomna att delta i PTP-programmet. Under PTP-året kommer du att bjudas in till PTP-dagar en gång i månaden. PTP-programmet startar en gång per termin, i mars och september. 

När du har anmält dig till PTP-programmet så kommer du att få en länk där du anmäler dig till respektive PTP-dag. Denna skickas i anslutning till programstart.

Välkommen med din anmälan till PTP-programmet!

PTP står för Praktisk tjänstgöring för psykologer. PTP-programmet erbjuds till alla PTP-psykologer inom Västra Götalandsregionen samt privata vårdgivare med upphandlat vårdavtal. Programstart är två gånger per år. För att delta i PTP-programmet behöver du skicka in en anmälan.

PTP-tjänstgöring

PTP är en ettårig praktisk tjänstgöring där kunskaperna från psykologutbildningen tillämpas i praktiskt psykologarbete. PTP ska ge övning och fördjupning i psykologyrket utifrån kraven som ställs för svensk psykologexamen. Under handledning av legitimerad psykolog påbörjar du din utveckling mot en professionell identitet. Våra PTP-tjänster är kvalitetssäkrade för att säkerställa att Socialstyrelsens föreskrifter för PTP efterlevs.

PTP-tjänstgöring regleras av Socialstyrelsens föreskrifter. En Nationell handbok för PTP finns som stöd för chefer, handledare och PTP-psykologer. Inom regionen har vi gemensamma kvalitetskriterier för PTP.

PTP-programmet

PTP-programmet erbjuds till alla PTP-psykologer inom Västra Götalandsregionen och till privata vårdgivare med upphandlat vårdavtal. Programmet, som startar i september och februari varje år, består av introduktionsdag och månatliga PTP-dagar. Introduktionsdagen fokuserar på Socialstyrelsens föreskrifter för PTP och PTP-dagarna erbjuder fördjupad kunskap om övergripande psykologfrågor och yrkesrollen. Du får också kunskap om hur psykologverksamhet bedrivs inom olika verksamheter i Västra Götalandsregionen. Du som PTP-psykolog får även möjlighet att träffa andra PTP-psykologer och jämföra erfarenheter.  Tid och tillfälle ges också till reflektion om psykologrollen och till att besvara frågor som väckts under året som PTP. PTP-samordnarna kommer att följa er under PTP-dagarna. PTP-dagarna är fristående från varandra så att du som PTP-psykolog kan påbörja programmet när din PTP-tjänst startar. Närvaro är starkt prioriterat. Flera arbetsgivare har även en verksamhetsnära studierektor eller PTP-samordnare som erbjuder lokala, kompletterande PTP-seminarier utifrån den specifika verksamhetens behov av psykologkompetens.

Nationell handbok PTP

PTP-tjänstgöring Primärvård

Senast uppdaterad: 2022-06-30 11:06