Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev September

Hej, nu är höstterminen igång och vissa av våra kurser har redan startat. Vi är glada att vara igång och vill berätta att vi har en ny administrativ koordinator, Maj-Louise Hägglund, som vikarierar för Helena nu när hon studerar.


Under hösten kommer vi att starta upp projektet ”Specialistpsykolog i VGR”.  Vi kommer att kunna erbjuda verksamheterna 32 platser i en programstruktur för STP där vi parallellt med att programmet genomförs för en dialog med verksamheterna hur vi förenklar och utformar väg och mål för att bli specialist. Projektet finansieras av personalutskottet och pågår tom 2024. Under hösten kommer vi att kunna bli mer konkreta men redan i mitten av oktober kommer det vara möjligt för verksamheterna att söka till de första 16 platserna. Projektledare är Joakim Olausson.

Väl mött i höst,

PTP-verksamheten

Delfinansiering av PTP-tjänster – VT22

Vid två tillfällen per år kan enheter inom VGR ansöka till Kompetensrådet för psykologer om att tilldelas centralt delfinansierade PTP-tjänster. 

Ansökningsperiod VT22: 1 september till 30 september.

PTP-programmet

Nu startar vi PTP-program HT21.

Alla som påbörjar sin PTP efter sommaren är välkomna att anmäla sig till PTP-programmet:

Anmälan PTP-programmet - VGR Akademin (vgregion.se)

Schema PTP-dagar för PTP-psykologer:

Schema PTP-handledare:

Verksamhetsförlagd utbildning – VFU

Ett stort tack till alla verksamheter som trots pågående pandemi tar ett stort ansvar för utbildningsuppdraget!

  • VFU HT21. Praktikplatserna har fördelats av Psykologiska Institutionen och psykologstudenterna har VFU-period mellan den 20 september - 23 december.
  • VFU-perioden VT22 - Anmälan 

Utvärdering av VFU-perioden VT21 finns på hemsidan tillsammans med annan information: Verksamhetsförlagd utbildning

Specialistutbildning

Som vi skrev om i junis nyhetsbrev så har vi nu öppnat intresseanmälan där ni kan lämna en intresseanmälan för kurser som är på planeringsstadiet, men även smidigt kunna lämna förslag på helt nya kurser som det finns behov av. Tack till er som redan hittat dit och lämnat förslag! Utbildningsaktiviteter

Vi har i samråd med SAPU (Skandinaviens Akademi för Psykoterapiutveckling) beslutat att ge Affektfokuserad psykodynamisk terapi, introduktion igen våren 2022 och flyttat fram fördjupningskursen till hösten 2022. Utbildningen innehåller introduktion av centrala teorier, modeller, metoder och tekniker, samt praktisk träning. Extra betoning läggs på färdighetsträning och självreflexion.

Så här sa en av våra tidigare deltagare efter kursen:
 ”Jag inspireras av hur jag med hjälp av det affektfokuserade arbetssättet kan gå nära patienterna på ett både mänskligt och icke-hierarkiskt sätt!”

Kursstarter VT22, ansökan öppen 15 oktober – 15 november:

  • Introduktionskurs (för STP-psykologer)
  • Evidensbaserad psykologisk bedömning (för STP-psykologer, specialister och erfarna kliniker)
  • Affektfokuserad psykodynamisk terapi, introduktion (för STP-psykologer, specialister och erfarna kliniker)

Mer information om kurserna, kursdagar, avgift, kursansvarig mm hittar du  på vår hemsida 

Aktuella kursstarter våren 2022

Det yrkeslivslånga lärandet

Specialistmentorsmöte i VGR

Du som är specialistmentor i VGR är välkommen på gemensamt digitalt möte 20 oktober 10-12. Du som tidigare varit på ett specialistmentorsmöte kommer få en inbjudan via din arbetskalender/Outlook. Du som är ny och vill vara med kan mejla utbildningsenheten@vgregion.se så skickar vi en inbjudan till dig.

Välkomna!

Seminarieserie

Första onsdagseftermiddagen i varje månad bjuder Utbildningsenheten in till seminarieserie för legitimerade psykologer. Det finns några platser kvar på två av de planerade seminarierna i höst, passa på! Anmälan hittar du i Lärportalen:

Kurs: Seminarieserien - Utbildningsenheten för psykologer (öppnas i Lärportalen)

Höstens träffar är planerade till Stationshuset konferens men kan komma att ställas om till digitala träffar. Seminarieserien är kostnadsfri för dig som deltar, men avbokar du sent/uteblir utgår en avgift på 500 kr

Hösten 2021:

  • 6 oktober 13:15-16:15 Att ge behandling digitalt - erfarenhet av införande av KBT-program i VGR DIGITALT!
  • 3 november 13:15-16:15 Självomhändertagande för psykologer Fullbokad anmälan stängd
  • 1 december 13:15-16:15 Existentiell psykologi – erfarenheter från gruppbehandling av äldre

 

Senast uppdaterad: 2022-02-01 08:52