Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningsenheten för psykologer

Fotograf: Paul Björkman

Utbildningsenheten för psykologer är en del av VGR Akademin och har i uppdrag att utveckla utbildnings- och kompetensutvecklingsinsatser för legitimerade psykologer. Det innebär utbildningsaktiviteter på specialistnivå och i det livslånga lärandet som på ett tydligt sätt lägger fokus på att göra skillnad för dem vi finns till för.

Aktuellt

Nyhetsbrev – december 2019

Nu är det 142 personer som signat upp för nyhetsbrev från oss på Utbildningsenheten för psykologer. Känner du någon mer som behöver ha koll på VGR:s kompetensutvecklingsutbud för psykologer tipsa gärna om oss! Under 2019 har Utbildningsenheten startat många aktiviteter för första gången. I våras gav vi vår första fördjupningskurs där 15 STP-psykologer förfinade sina färdigheter inom området bedömning och differentialdiagnostik när det gäller barn och unga. I september var vi värdar för det första nationella studierektorsmötet för STP-studierektorer någonsin. Nu har vi åtta Specialistkollegier med sammanlagt 60 deltagare igång. Under hösten har vi också startat en helt ny kurs som ska vara en hjälp att komma i mål med det skriftliga specialistarbetet. Det är roligt att så många vill komma på Utbildningsenhetens seminarier och för engagerade diskussioner. Den här veckan blev det också klart att vi i samarbete med Skandinaviens Akademi för Psykoterapiutveckling (sapu) kommer ge specialistkurser i affektfokuserad psykoterapi höst 2020 och vår 2021.  

Vi önskar er alla en skön och välförtjänt ledighet över helgerna!

PTP-verksamheten/Kompetensrådet för psykologer

I februari öppnar ansökan om delfinansierade PTP-tjänster med start hösten 2020. Det är dags att börja fundera…

Kommande PTP-dagar för handledare och chefer:

Specialistutbildning

Hösten 2020 kommer vi att starta nya Specialistkollegium-grupper. Vi kommer ge en kurs i Evidensbaserad psykologisk utredning samt i samarbete med Skandinaviens Akademi för Psykoterapiutveckling (sapu) ge Affektfokuserad psykodynamisk terapi, introduktion. Våren 2021 följs den av Affektfokuserad psykodynamisk terapi, fördjupning. Nästa ansökningsperiod är 15 april till 15 maj 2020.

Det yrkeslivslånga lärandet

Varmt välkomna att anmäla er till vårens seminarieserie. Seminarierna är mellan 13.15-16.00 den första onsdagen i månaden. Deltagande är gratis. Observera att vi är på olika ställen i regionen!

 

Utbildningsenheten för psykologer

Åsa Gustavsson

Regionutvecklare/Regional studierektor STP

Katarina Malmqvist

Ordförande Kompetensrådet för psykologer/Regional studierektor PTP

Kajsa Holm

Regional studierektor PTP

Joakim Olausson

Utbildningsledare Utbildningsenheten för psykologer

Helena Bergkvist

Koordinator Utbildningsenheten för psykologer
Senast uppdaterad: 2019-04-24 09:22