Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverk för lärande

Nätverk för lärande ska underlätta och möjliggöra erfarenhets- och kunskapsutbyte och ge stöd till dem i Västra Götalandsregionen (VGR) som arbetar med lärande i olika roller.

Varför ett nätverk för lärande?

Det övergripande syftet med nätverket är att VGR ska kunna erbjuda lärsitutationer av högsta kvalitet. Nätverket erbjuder ett sammanhang för erfarenhets- och kunskapsutbyte och stöd till oss som arbetar med lärande i olika roller. VGR är en stor region med många spännande verksamheter vilket ger goda förutsättningar till att lära av varandra. Vi träffas både fysiskt och digitalt, se nedan.

Nätverksträffar

Nätverksträffarna arrangeras 3-4 gånger per år. Varje träff har ett eget tema. Kommande träffar planeras efter hand och i dialog med nätverket.

Planerade träffar under 2020-21

12 och 16 oktober - VGR:s pedagogiska grundprinciper för lärande. Det är samma innehåll vid båda tillfällena.

December - Hur kan nätbaserat lärande förstärka verksamhetsnyttan?

Februari - Att planera utbildning för effekt i verksamheten och hur vi mäter det

Maj - Information om tema kommer

12 och 16 oktober - VGR:s pedagogiska grundprinciper för lärande

Temat för första träffen är Västra Götalandsregionens grundprinciper för lärande. Henric Bagerius från Örebro universitet kommer att leda arbetet. Henric är docent, universitetslektor och excellent lärare vid Örebro universitet där han också är pedagogiskt ansvarig för verksamheten vid Högskolepedagogiskt centrum. De fysiska träffarna kan komma att ändras med hänsyn till Covid-19 och rådande läge.

12 oktober kl. 12-15 i Göteborg med inledande mingellunch.
Anmälan Göteborg den 12 oktober - sista anmälningsdag 2020-09-28

16 oktober kl. 10-13 i Göteborg med avslutande mingellunch.
Anmälan Göteborg den 16 oktober - sista anmälningsdag 2020-10-02

Diskussionsforum på Yammer - Nätverk för lärande

I vår Yammer-grupp kan vi tipsa varandra om intressanta artiklar, projekt, konferenser samt ställa frågor och be om hjälp. Rätt använt kan forumet bidra till både personlig och organisatorisk utveckling. Ju fler som lägger in goda exempel, ställer och svarar på frågor och är engagerade i gruppen desto mer aktiv och levande blir nätverket. Tveka alltså inte att använda den! VGR Akademin administrerar Yammer-gruppen men det är ni som deltagare som tillsammans med oss skapar innehållet. 

Yammer - Nätverk för lärande, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s Yammer

Har du tips, frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss på VGR Akademin.

Anna Wreeby

Utvecklingsledare

Åsa Gustavsson

Regionutvecklare

Eva Engström

Regionövergripande studierektor AT/ST
Senast uppdaterad: 2020-09-18 11:49