Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ett färgstarkt nummer av Arbetslust

Publicerad:
Omslagsbild tidningen Arbetslust 2020 nr 4
Fotograf: Frank Palm

Omslaget till senaste numret av Arbetslust lyser verkligen upp i vintermörkret! Hämta inspiration i arbetet för hälsa och arbetsmiljö från olika delar i Västra Götalandsregionens breda verksamhet. Mycket måste göras annorlunda i dessa tider, men det rullar på.

Patientsäkerhet/arbetsmiljö

Arbetet för bättre patientsäkerhet är bland det viktigaste vi har. Kanske speciellt nu. På Södra Älvsborgs sjukhus använder man "Gröna Korset" för att reflektera kring både patientsäkerhet och arbetsmiljö. Tio minuter om dagen ger mer än man kan ana. Den dagliga avstämningen blir till en stunds reflektion om vad som kan göras genast, samtidigt som det ges tillfälle att tänka till kring mer långsiktiga frågor. Det gäller att vara uthållig!

Älskade Botan!

Få inspiration via de olika konstverk som finns utplacerade i Botaniska trädgården och unna dig ett besök också i verkligheten. Botaniska trädgården i Göteborg verkar ha varit en av regionens
mer populära tillflyktsorter under året. En konstvandring i det fria passar bra i dessa dagar.

Aktivitetsbaserade kontor mitt i pandemin

ISMs följeforskning och arbetet med att kontinuerligt justera miljöerna i de nya aktivitetsbaserade kontoren, ställs inför nya utmaningar. Läs om hur man anpassar forsknings- och utvecklingsarbete till vad som behövs just nu. Hur förbereder vi oss för "det nya normala"?

Förebyggande tandvård i färgstark klädedräkt

I varje nummer av Arbetslust brukar vi lyfta fram en yrkesroll som är lite mer okänd. Hur gör man som "fluortant 2.0" för att nå skolbarn med haltande tandhälsa? Jo, man bjuder på en pedagogisk show med budskap anpassat för olika åldrar. Skratt och igenkänning snarare än pekpinnar är ett budskap som går hem.

 Tidningen Arbetslust nr 4 2020 - Det rullar på

Publicerad: