Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Satsningar på arbetsmiljön går framåt i VGR

Publicerad: Uppdaterad:
Kollegor i sjukvården samtalar i korridoren

I början av året skrev jag att mitt nyårslöfte skulle bli att fortsätta verka för en god psykosocial arbetsmiljö i Västra Götalandsregionen. Nu lider året mot sitt slut och visst är det så att det händer saker i rätt riktning.

Vi har precis fått resultaten av medarbetarenkäten som visar att det går åt rätt håll. VGR:s medarbetare är mer positiva till arbetsmiljön jämfört med den senaste enkäten som genomfördes 2017. Framför allt sker en generell förbättring avseende chefers förutsättningar i VGR. Detta påverkar medarbetarna positivt och verksamheterna i stort. Här har säkerligen normtalsarbetet spelat roll, dvs att antalet underställda är rimligt i förhållande till uppdraget. Numera finns det också ett verktyg för att kunna arbeta med chefers förutsättningar och i detta nyhetsbrev kan man läsa mer om Chefoskopet, som är ett verktyg för att hjälpa ledningsgrupper att skapa organisationer där både chefer och medarbetare mår bra, och som hjälp för att utveckla verksamheten till friska och attraktiva arbetsplatser.

Vi på ISM känner oss nöjda med det vi har åstadkommit under 2019 och vi går mot nytt år med nya insikter och stärkt forskningsfinansiering som ger oss möjligheter att fortsätta att skapa ny kunskap för verksamheterna och vården.

Önskar alla våra läsare en vilsam och trevlig jul- och nyårshelg.

Läs mer:
VGR:s medarbetare mer positiva till arbetsmiljön
Chefoskopet på trettio minuter

Ingibjörg Jonsdottir

Publicerad: