Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Äldre behöver jobba kvar längre

Publicerad: Uppdaterad:
Bild på äldre personal inom vården

Hur länge och på vilket sätt vi ska arbeta är en viktig fråga. Offentlig sektor kommer att vara beroende av att flera skjuter fram pensionen och väljer att jobba kvar lite längre än vad de behöver.

I detta nyhetsbrev kan du läsa om vilka faktorer som är av betydelse för att locka äldre erfaren arbetskraft att stanna kvar. Västra Götalandsregionen arbetar aktivt med denna fråga. Offentlig sektor kommer att vara beroende att flera väljer att jobba kvar lite längre än vad de behöver enligt gränsen för pension. En utmaning som påverkar oss alla och kanske främst de äldre är ökad digitalisering, något som möjliggör mer flexibilitet, men som också är kopplat till flera utmaningar. Målet är att digitaliseringen på sikt skall förenkla vår tillvaro, men det finns flera utmaningar kopplade till användbarheten, antal system och förändringstakten som gör att många, framför allt chefer i offentlig sektor, fastnar i administrativa system. Administrativ förenkling är en central arbetsmiljöfråga och vi på ISM kommer att följa utvecklingen av frågan inom VGR.

Vintern här i Göteborg, har lyst med sin frånvaro och vårblommorna har börjat synas i Botaniska trädgården redan under februari. Det kommer att  att bli en lite annorlunda vår men oavsett årstid är denna vackra trädgård alltid värt ett besök.

 

 

 

 

 

Publicerad: