Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En meningsfull vardag

Publicerad:
En kvinna i sjukvårdskläder tar en paus

Många har precis börjat landa i det ”nya” när det gäller pandemin nu när samtliga restriktioner har lyfts. Samtidigt måste vi landa i att coronaviruset kommer att finnas kvar som en del av våra liv framöver. Parallellt med detta följer vi det ofattbara som händer just nu i en annan del av Europa och jag har, som så många andra, svårt att sätta ord på det som sker! Mitt i detta behöver vi skapa oss en meningsfull vardag och fortsätta med allt det fina arbete som vi gör.

Här på ISM fortsätter vi att bidra med kunskap om arbetsmiljö och hälsa inklusive högaktuella ämnen kopplade till aktivitetsbaserat arbetssätt och digital arbetsmiljö som också lyfts på olika sätt i detta nyhetsbrev.

Vår kliniska forskning avseende stressrelaterad utmattning går också framåt och det finns hela tiden rykande färsk kunskap att ta del av inom detta område. Chefers situation inom offentlig sektor är också en ständigt aktuell fråga tillsammans med kunskap kring återhämtning som ju har varit ett aktuellt tema under pandemin.  

En särskild fråga att lyfta är hur framtidens arbetsliv kommer att se ut avseende förlängt arbetsliv. Om vi skall fortsätta arbeta allt högre upp i åldrarna så behöver arbetsgivarna vara delaktiga i att anpassa verksamheten efter arbetstagarnas behov. Läs mer om vad Robin Jonson har kommit fram i sitt avhandlingsarbete som har gjorts inom ramen för projektet Arbetskraft.

Och nu till det viktigaste, nämligen att våren är gång. Många av oss har sett de, snödropparna, och när jag skriver dessa rader har man räknat in 440 tranor vid Hornborgarsjön. Se till att njuta lite extra nu under våren 2022, en årstid som har sällan varit så efterlängtad som nu! 

Ingibjörg Jonsdottir
Professor

Publicerad: