Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverksträff 3 mars

Publicerad:
Ewa Wikström och Agneta Lindegård Andersson
Fotograf: Carina Gran, Turid Oom

Välkommen till vårens första nätverksträff den 3 mars. Temat är: Gå i pension – vad är det som avgör?

Föreläsare är: Agneta Lindegård Andersson, docent i Folkhälsovetenskap och utvecklingsledare på Institutet för stressmedicin. Ewa Wikström, professor på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Agneta Lindegård Andersson har i sin forskning fokus på stressrelaterad ohälsa och arbetsmiljö ur olika perspektiv. Pensioneringen har hittills inneburit standardiserade lösningar. Agneta kommer att tala om organisatoriska hinder som står i vägen för ett långt och hållbart arbetsliv.

Ewa Wikström forskar på ledarskap vid AgeCap, Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs Universitet. Vid AgeCap bedrivs multidisciplinär forskning för ett gott och värdefullt åldrande. Ewa kommer att tala om chefens betydelse för ett längre arbetsliv. Dagens föreläsning kommer också att handla om varför vi väljer att börja ta ut pension, men också om vad organisationer, företag och chefer kan göra för att locka den äldre arbetskraften att fortsätta jobba även efter uppnådd pensionsålder.

Inbjudan nätverksträff 3 mars

Anmäl dig i Regionkalendern

Publicerad: