Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverksträff 11 december

Publicerad:

Välkommen till höstens första nätverksträff. Den här gången med två föreläsare; Nanna Gillberg, forskare vid Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, som föreläser om "Var går gränsen i det gränslösa arbetslivet?" Vår nästa talare är; Sara Thomée, Legitimerad psykolog, medicine doktor, biträdande lektor med inriktning arbete och hälsa, Psykologiska institutionen, Göteborgs Universitet. Hennes föreläsning handlar om "Mobilen och psykiska ohälsan".

Datum: 11 dec
Tid: 14.00-16.30
Plats: Hörsalen Botan, Institutet för stressmedicin, Carl Skottsbergs gata 22B 
Ort: Göteborg

Var går gränsen i det gränslösa arbetslivet?

Nanna Gillberg: Hon har skrivit en kunskapssammanställning och medverkat i en forskarantologi för Arbetsmiljöverket med fokus på nya sätt att organisera arbetslivet till följd av digitalisering. Är aktuell med boken "Påsatt och avskärmad – i en uppkopplad värld" om vad livet med skärmarna gör med oss och våra relationer.

Hennes föreläsning handlar om hur förutsättningarna och arbetsmiljön påverkas i digitaliseringens fotspår? Vilka krav ställs på arbetstagare och arbetsgivare och vilka behov uppstår? Hur kan vi hantera de nya förutsättningarna för att skapa ett psykosocialt hållbart arbetsliv?

Mobilen och den psykiska ohälsan

Sara Thomée: Den smarta mobiltelefonen har förändrat hur vi kommunicerar, interagerar, hämtar information och fördriver tid – och användningen är utbredd i de flesta delar av tillvaron hos både barn och vuxna. På nätverksträffen presenteras forskning som pekar på samband mellan intensiv användning av mobiltelefon och rapporterad psykisk ohälsa i form av t.ex. depressivitet, sömnbesvär och beroende. Tänkbara mekanismer för sambanden diskuteras, bland annat ökad belastning och minskad sömn.

Anmäl dig här i VGR-Kalendern

Kontaktperson för frågor om anmälan och evenemanget:  turid.oom@vgregion.se

Publicerad: