Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Delta i studie om ämnesomsättning och stress

Publicerad: Uppdaterad:
Provtagning forskningsstudie

Vi söker dig som är fysiskt och/eller psykiskt utmattad och anser att utmattningen beror på att du varit utsatt för långvarig stress.

Institutet för stressmedicin (ISM) i Göteborg arbetar med forskning och kunskapsspridning om stress och stressrelaterad ohälsa.  Vi söker dig i åldern 20-55 år som är utmattad till följd av långvarig stress, men i övrigt frisk. Studien undersöker skillnader i ämnesomsättning och glukos- och insulinreglering mellan personer med stressrelaterad utmattning och friska kontrollpersoner.

Studien innebär två besök på ISM, en hälsoundersökning och en sockerbelastning. Vid hälsoundersökningen mäter vi bland annat vikt, puls och blodtryck samt tar blodprover. Du kommer även att få svara på frågor om din hälsa och stress. Sockerbelastningen innebär att du får dricka en sockerlösning och blodprover tas före och efter detta.

Efter intresseanmälan får du mer utförlig information via e-post. Om du fortfarande är intresserad efter att du tagit del av denna information kallas du till första undersökningen. Forskningsprojektet är godkänt av etikprövningsnämnd. Viss ersättning utgår.

För mer information och anmälan – kontakta oss via e-post ism.forskning@vgregion.se.

Ansvarig för studien:
Anna Sjörs Dahlman, utvecklingsledare, Med. Dr.

 

 

Publicerad: