Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Långtidsuppföljning av utmattning visar att en tredjedel har symptom efter sju år

Publicerad:
Modell av en hjärna mot turkos bakgrund

Institutet för stressmedicin har följt ett antal patienter med utmattningssyndrom, som behandlats på den tidigare patientmottagningen. Nu publiceras den första i raden av artiklar som har studerat kvarvarande symptom sju år efter att patienterna först sökte vård.

Studien visar att en tredjedel av patienterna fortfarande är kliniskt utmattade och omkring fyrtio procent rapporterar kognitiva svårigheter. Så många som sjuttio procent uppger att de upplever att de fortfarande har en ökad stresskänslighet. Studien visar inga skillnader mellan män och kvinnor.

Våra studier framåt kommer att fokusera på att undersöka vilka faktorer som kan ligga bakom att vissa patienter har kvarvarande utmattning så många år efter att de sökt vård. Det är också av intresse att studera möjliga mekanismer varför så många av patienter upplever ökad stresskänslighet och i vissa fall nedsatt kognitiv förmåga.

Kvarvarande symptom och klinisk utmattning

Publicerad: