Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Goda råd vid hybridarbete

Publicerad:
Ensam kvinna på kontor

Tydliga riktlinjer och samtidigt få välja fritt var man arbetar. Så vill vi ha det i framtida hybridarbete. Läs intervjun med Maral Babapour Chafi i DU&jobbet om ISMs nya studie av utmaningar i kontorsarbete efter pandemin.

De flesta uppskattade möjligheten att styra sin tid, men boendesituation och familjeförhållande påverkar. Den största negativa aspekten av distansarbete var den sociala och professionella isoleringen. Deltagarna kände sig ensamma och exkluderade från sin arbetsgrupp. Arbetet var inte lika roligt. 

Många kan nog känna igen sig i den bilden nu när vi återigen uppmanas till distansarbete. Så hur kommer det att bli när vi återgår till kontoret? I det framtida scenariet såg deltagarna i studien ett hybridarbete med stor flexibilitet för distansarbete. Samtidigt vill man ha tydliga riktlinjer för arbetet och att man verkligen skall ses när man är på kontoret. 

I intervjun ger Maral Babapour Chafi råd för hur vi skall hantera ett framtida hybridarbete

Ramar viktigt vid hybridarbete, DU&jobbet

Kontorsarbete efter pandemin, 2022

Aktivitetsbaserat arbetssätt i Västra Götalandsregionen

Aktivitetsbaserat kontor och distansarbete

Publicerad: