Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalt verktyg som stärker chefens förutsättningar

Publicerad: Uppdaterad:

Film om Chefoskopet

Idag lanserades Chefoskopet hos Suntarbetsliv. Ett verktyg framtaget för att utveckla och kartlägga chefers organisatoriska förutsättningar. Verktyget har arbetats fram av Suntarbetsliv i nära samarbete med forskare, bland annat Linda Corin och Lisa Björk från Institutet för stressmedicin och forskningsprojektet Chefios.

Målet med verktyget är att chefer ska få möjlighet att verka i organisationer där de mår bra och kan klara sitt uppdrag. Syftet har varit att undersöka hur chefer i offentlig sektor har det och att visa på sambanden mellan bland annat deras förutsättningar och arbetsmiljö och verksamhetens resultat. Chefoskopet är tänkt att främst användas i ledningsgrupper och bland chefer i strategisk nivå.

Verktyget baseras på kunskaper och erfarenheter från forskningsprojektet Chefios som pågick 2008-2014.

Upplägget är flexibelt, verktyget kan användas i sin helhet eller så kan olika delar plockas ut som passar verksamheten. Det består av en startsida, och delarna förstå, utveckla och förändra.

Det är många kommuner och landsting som nu håller på att kartlägga sina chefers förutsättningar för att komma igång med förändringsarbete och många av dem är inspirerade av Chefios resultat.

Just nu erbjuder verktyget stöd för samtal om hur det ser ut i den egna organisationen. Under 2018 kommer man att fylla på Chefoskopet med mer konkret stöd för det praktiska arbetet med att systematiskt undersöka, analysera och förändra förutsättningarna för cheferna.

Gå direkt till verktyget Chefoskopet, Suntarbetsliv.se

Chefoskopet ger chefer bättre förutsättningar, Suntarbetsliv.se

Om forskningsprojektet CHEFIOS

Publicerad: