Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

De platserna är populärast på kontoret

Publicerad: Uppdaterad:

Maral Babapour Chafi är doktor i Människa-Teknik-Design vid Chalmers tekniska högskola, och arbetar också som forskare på Institutet för Stressmedicin, där hon leder följeforskningen av Regionens hus i Göteborg och Skövde. Läs om hennes tidigare forskning i suntarbetsliv. Hur blev det efter flytt?

Det är när man flyttat in som man ser hur det fungerar

Maral har intervjuat medarbetare som flyttat till två olika aktivitetsbaserade kontor och frågat efter deras preferenser och hur de valt att använda det aktivitetsbaserade kontoret i praktiken. Vilka är populärast och vilka platser undviker man? Den frågan kan ge värdefull information till den anpassning som kan behövas även efter inflytt. 

Att utvärdera och vidareutveckla efter flytt 

En slutsats som dras är att man inte ska se övergången till ett aktivitetsbaserat kontor som ett flyttprojekt, utan låta det vara en dynamisk process som utvecklas hela tiden. 

Aktuella länkar

De platserna är populärast på kontoret, suntarbetsliv mars 2020

Preferenser i aktivitetsbaserad arbetsmiljö

Aktivitetsbaserat arbetssätt i Nya Regionens Hus

Aktivitetsbaserat kontor

Publicerad: