Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsmiljöpris till ISM-forskare

Publicerad: Uppdaterad:
Kvinna med blommor och diplom

Maral Babapour Chafi tilldelades årets Levipris av Sveriges ingenjörer för sin forskning på Chalmers om aktivitetsbaserade kontor. Numera arbetar Maral Babapour på ISM och leder bland annat ett forskningsprojekt om aktivitetsbaserat arbetssätt inom Västra Götalandsregionen. Ett stort grattis från oss alla på ISM. Välförtjänt pris till en duktig forskare!

En av de mest nedladdade publikationerna

Ur motiveringen:
”I sin avhandling visar Maral varför vissa aktivitetsbaserade kontor fungerar och andra inte. Resultatet påvisar framgångsfaktorer och brister kopplat till design av arbetsplatser, samt designprocessen, det vill säga framtagningen av kontorskoncept. Marals forskning omfattar ett område som är synnerligen aktuellt och hennes kompetens och slutsatser efterfrågas av arbetsgivare, fackförbund och intresseorganisationer. Marals avhandling är en av de mest nedladdade publikationerna på Chalmers.se.”

Cirkeln är sluten

Levipriset instiftades 2004 och är uppkallat efter den svenska stressforskningens nestor, professor emeritus Lennart Levi. Priset delas ut av Sveriges Ingenjörer och syftar till att uppmärksamma ingenjörernas roll för utvecklingen av en bra arbetsmiljö. Pristagaren tilldelas en prissumma på 50 000 kronor.

Lennart Levi var också den som höll invigningstalet när Institutet för stressmedicin startade  2003. Ur verksamhetsberättelsen 2004: " I detta inspirerande tal berättade Levi att vägen varit lång och mödosam för stressforskningens utveckling i Sverige." Ett arbete som fortsätter med full kraft!

Ett interaktivt forskningsprojekt i ständig förändring

Maral leder ISMs forskningsprojekt om aktivitetsbaserade kontor inom Västra Götalandsregionen, ett arbete som möttes av nya utmaningar, när pandemin gjorde att merparten av de anställda inom studien arbetar hemifrån. Nu ägnar sig Maral åt den viktiga frågan efter pandemin – hur vi bäst kombinerar arbete på kontor och distans. I forskningsprojektet har man kartlaggt de scenarios och behov som kan uppstå i arbetsmiljön, bland annat genom workshops med medarbetare, chefer, företagshälsovård och andra företag och organisationer som bidrar med sina erfarenheter. Såväl forskningsprojekt som förbättringsarbete pågår för fullt!

Aktuella länkar

Designforskare får ingenjörernas arbetsmiljöpris 2021, Sveriges ingenjörer

Distans eller kontor – måste alla följa samma regler? Ingenjören

ISM:s forskningsprojekt Aktivitetsbaserat arbetssätt i Västra Götalandsregionen

Publicerad:
Uppdaterad: