Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktivitetsbaserat kontor – våra preferenser ser olika ut

Publicerad: Uppdaterad:
Foto och illustration av aktivitetsbaserade arbetsmiljöer
Fotograf: Maral Babapour Chafi

I en nyligen publicerad studie undersöktes medarbetarnas preferenser i två offentliga verksamheter som infört aktivitetsbaserade kontor. Medarbetarna fick beskriva vilka miljöer de föredrar och vilka de undviker. Studien har syftat till att förstå och beskriva framgångsfaktorer och brister i utformningen av de aktivitetsbaserade kontoren.

Brister och utmaningar som lyftes fram handlade bland annat om för få tysta ytor, dåliga ljusförhållanden, delad användning av kontorsprodukter som är svåra att anpassa och justera.

Studien förklarar varför en del platser och ytor sällan används i dessa kontor. Den identifierar också förbättringspotential som kan motverka problematiken med brist på fungerande arbetsplatser, och underlätta för medarbetare att hitta platser som passar deras preferenser och aktiviteter. 

Preferenser aktivitetsbaserad arbetsmiljö

De platserna är populärast på kontoret, suntarbetsliv mars 2020

Publicerad: