Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid 19 - stöd till chef och medarbetare

Medarbetare i vården lutar sig trött mot väggen.

Många chefer och medarbetare inom vården har under en lång period arbetat under hög belastning på grund av pågående pandemi. Här har vi samlat information om till exempel återhämtning, samvetsstress och kollegialt stöd, med särskild adress till chefer och medarbetare i hårt belastade verksamheter. Mycket av detta är användbart även efter pandemin, men här finns också länkar där du kan läsa om lärdomar för att klara arbetsmiljön vid nästa pandemi.

Filmer om återhämtning

VGR:s interna Företagshälsovård har i samarbete med ISM producerat två filmer om återhämtning utifrån ett chefs- och ett medarbetarperspektiv. 

ISM forskar om arbetsmiljön i vården i covid-19-pandemin

Det finns ett flertal studier som beskriver de ansträngda arbetsförhållanden som många medarbetare inom hälso- och sjukvården har upplevt under pandemin. Men för att säkrare kunna säga hur pandemin har påverkat deras arbetsmiljö, behövs en jämförelse med hur den såg ut tidigare. En sådan jämförelse gjordes i den här studien. Dessutom undersöktes vilka faktorer som kan kopplas till en försämrad arbetsmiljö.

Arbetsmiljön inom vården under Covid-19-pandemin

En annan studie handlar om arbetsmiljön för de som arbetar med gravida, födande samt nyfödda barn.

COPE Staff

6 tips för att klara arbetsmiljön vid nästa pandemi

Hur kan vi skydda arbetsmiljön och hälsan vid nästa stora virussmitta? Det handlar inte bara om att skydda fysiskt från smitta, utan också om den sociala arbetsmiljön. En ny rapport från Mynak visar på lärdomar och tips för framtiden.

6 tips för att klara arbetsmiljön vid nästa pandemi, suntarbetsliv.se

Senast uppdaterad: 2022-04-08 10:18