Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utredning om bättre anställningssvillkor och arbetsmiljö inom äldreomsorgen

Publicerad:
Vårdgivare håller äldre kvinnas händer

Genom ett starkt ledarskap och begränsad storlek på arbetsgruppen så kan äldreomsorgen utveckla, behålla och rekrytera nya medarbetare. Det är ett av svaren på utredningen Nationell samordnare för kompetensförsörjning inom vård och omsorg.

Bland annat är ett av förslagen i utredningen att en verksamhetsnära chef bör ansvara för högst 20-30 medarbetare. Utredningen handlar om att förbättra anställningsvillkoren och arbetsmiljön inom äldreomsorgen 

Linda Corin, forskare på ISM håller med. Hon har sett exempel på personer i äldreomsorgen som är ansvariga för arbetsgrupper på 100-110 medarbetare, några av de största arbetsgrupperna i på hela arbetsmarknaden

Linda forskar om chefer i offentlig sektor och hur de fungerar som nyckelpersoner för att skapa en välfungerande organisation.

Du hittar utredningen och intervjun med Linda Corin i Akademikern: Forskare positiv till maxtak för arbetsgrupper i äldreomsorgen.

 

Publicerad: