Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillsammans sänker vi sjukfrånvaron

Publicerad:
Skidgrupp på väg mot toppen

Alla bitarna på plats? Hur når man långsiktigt resultat i arbetsmiljöarbetet?Erfarenheter från pågående arbete inom Västra Götalandsregionens  Arbetsmiljösatsning  presenterades på en erfarenhetsbytardag den 31 oktober 2019.  ISM inledde med att sammanfatta erfarenheter från arbetet. Seminariet webinspelades och finns nu att se i efterhand.

2017 påbörjade Västra Götalandsregionen (VGR) en satsning för att få ned sjukskrivningstalen och för att genomföra ett förebyggande arbete med sjukskrivningarna. Man satsade då 15 miljoner kronor och har sedan dess avsatt motsvarande summa varje år. Ett arbete som fortsätter även 2020. 

Hur man gått till väga för att arbeta i den här riktningen inom en omfattande verksamhet som VGR, har ändrat sig under tiden arbetet pågått. 2017 organiserades satsningarna utifrån två olika spår, uppsökande verksamhet och direktansökningar, där ISM hade huvudansvaret för det uppsökande arbetet.

Den interna företagshälsovården (FHV) har hela tiden varit en aktiv part i arbetet, men kommer från och med 2020 att ta över ansvaret för hela satsningen.

Webbsändningen av seminariet och mer om Arbetsmiljösatsningen

Publicerad: