Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Socialchefsdagarna i Umeå 25-27 september

Publicerad:
Konferens

Nu kan du anmäla dig till tre spännande dagar i höst med inspirerande och utvecklande samtal med kollegor från hela landet. Konferensen arrangeras av Föreningen Sveriges socialchefer och är Sveriges största årliga socialpolitiska konferens. Professor Ingibjörg Jonsdottir på ISM kommer tala vid seminariet Arbetet och den stressrelaterade ohälsan.

Konferensen riktar sig till beslutsfattare inom socialtjänsten och närliggande områden. Här lyfts breda och djupa ämnen inom socialpolitik, ledarskap, organisation, kommunikation och socialtjänstens kärnverksamhet.

Årets tema är Samklang och dissonans. Storföreläsningar varvas med parallella seminarier. Såhär beskrivs Ingibjörg Jonsdottirs seminarium.

"Psykisk ohälsa har blivit allt vanligare i Sverige och ligger idag bakom en mycket stor andel av sjukskrivningarna både i Sverige och Internationellt.Vilka är de underliggande orsakerna? Ligger de främst i arbetslivet eller i samspelet mellan arbete och övrigt liv och varför är fler kvinnor drabbade jämfört med män? Hur ser förutsättningarna ut för att komma tillbaka i arbete efter sjukskrivning för en psykiatrisk diagnos? Och behöver alla vara sjukskrivna? Hur påverkas de som har drabbas av utmattning och vad är det som har hänt i hjärnan egentligen?"

 Mer om konferensen och anmälan till Socialchefsdagarna hittar du här.

Publicerad: