Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Psykisk arbetsbelastning ur arbetsmiljöperspektiv

Publicerad:
Mats Eklöf, Lektor i psykologi och docent i yrkesmedicinsk forskning, Göteborgs Universitet
Mats Eklöf, Lektor i psykologi och docent i yrkesmedicinsk forskning, Göteborgs Universitet

Nu lanserar vi en digital föreläsningsserie med Mats Eklöf, tidigare verksam som psykolog och forskare vid Arbets- och miljömedicin. Nu finns del ett av sex publicerad.

Vad är psykisk arbetsbelastning ur arbetsmiljöperspektiv?

Det är inte bara de belastningar som själva arbetsuppgifterna medför. Alla delar av den psykosociala arbetsmiljön spelar roll för belastningen och för de effekter på prestationsförmåga, välbefinnande och hälsa som denna har.

Föreläsningarna handlar om psykiska krav i dess olika former, om motiverande arbetsuppgifter och inflytande, om socialt stöd, samarbete och ledarskap och om organisatorisk rättvisa. Det mesta av detta, men inte allt, omfattas även av det juridiska begreppet organisatorisk- och social arbetsmiljö. 

Om Mats Eklöf

Mats Eklöf är psykolog till yrket. Arbetar sedan tio år som lektor vid psykologiska institutionen vid Göteborgs Universitet och är docent vid Sahlgrenska Akademin. Tidigare arbetade han som klinisk psykolog och forskare vid Arbets- och miljömedicin vid Sahlgrenska Universitetssjukhus. Mats har även varit till stöd i vissa delar av Arbetsmiljösatsningen. 

Filmerna publiceras löpande under våren 2021.

Psykisk arbetsbelastning ur ett arbetsmiljöperspektiv

Publicerad: