Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Låt oss bygga fristäder mot prestationskraven

Publicerad: Uppdaterad:
Ungdomar på bild
Fotograf: Istock

Många unga tampas med rätten att få vara sig själva,de upplever att de ofta blir bedömda i en rad sammanhang och känner krav på att prestera inom flera områden. Då är det viktigt att hitta forum där man bara kan få vila och vara i sig själv. Om detta skriver Annemarie Hultberg, i månadens krönika i Bohusläningen och Strömstads Tidning.

Det kan vara svårt att komma undan det ständiga bruset som omger oss i form av sociala medier med budskap och bilder om hur vi ska vara och se ut. Tonåringar idag blir ständigt matade med dessa budskap och det inte helt lätt att hitta forum där man bara får vara, och själv få bestämma sin roll.

Som vuxna kan vi hjälpa till genom att vara trygga motkrafter och bygga fristäder mot prestationskraven, skapa sammanhang där unga får verktyg att växa på sina egna premisser, dansprojektet Dans för hälsa är ett sådant exempel. Dansprojektet kommer från fysioterapeuten Anna Dubergs forskning och avhanding som visar att dans motverkar unga tjejers ohälsa. Läs mer om dansprojektet i Bohusläningen.

Annemaries krönika: Låt oss bygga fristäder mot prestationskraven

Kravlös dans för glädje och hälsa

Publicerad: