Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kränkande särbehandling, sexuella trakasserier och mobbning

Publicerad:

Som arbetsgivare ska du klarlägga att kränkande särbehandling inte accepteras. Men vad menas med detta, hur kan vi förebygga och vilka rutiner behövs för att hantera om en situation uppstår? VGR:s kommunikationsdirektör skriver om sexuella trakasserier i senaste numret av Arbetslust.

#metoo har fått oss att öppna ögonen

Erik Lagersten, kommunikationsdirektör VGR i Arbetslust 2018:1

Till stöd för handling 

Här finns information och länkar till stöd i arbetet, vare sig det gäller kränkande särbehandling, sexuella trakasserier eller mobbning.

  • Arbetsmiljöverkets föreskrift är grunden. Hur förebygger man och vilka rutiner behövs för att hantera kränkande särbehandling?
  • Sveriges kommuner och landsting (SKL) har Frågor och svar om kränkande särbehandling  och om sexuella trakasserier. Och vad är skillnaden jämfört med diskriminering?
  • Hur kan man förebygga och hantera mobbning och vad är skillnaden jämfört med kränkande särbehandling?
  • Sexuella trakasserier är ett uppträdande av sexuell natur som kränker någons värdighet. Som arbetsgivare är du skyldighet att utreda och vidta åtgärder om det kommer till din kännedom.

Kränkande särbehandling och mobbning

Publicerad: