Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ISM-forskare kommenterar undersökning från Unionen

Publicerad:

Knappt hälften av de privata tjänstemännen i Västra Götaland hinner med sitt jobb under arbetstid, det visar en ny undersökning från Unionen. Det är ett allvarligt samhällsproblem vi står inför när arbetet blir alltför gränslöst både i tid och rum, konstaterade Linda Corin, doktor i arbetsvetenskap och utvecklingsledare i organisatorisk och social arbetsmiljöforskare på ISM, i en intervju i Göteborgsposten.

Gränslöst arbetsliv

Inte minst för många akademiker och tjänstemän där ny teknik gör det möjligt att jobba varsomhelst och när som helst, säger hon. Vi vet ju från forskningen att hinner man inte med sitt arbete inom arbetstiden och man har den här bristen på balans mellan krav och resurser som det här är ett tecken på så får det konsekvenser, både för vad verksamheten kan prestera men också för individerna.

Ta fram gemensamma strategier

– Vi verkar inte ha hittat rätt strategier för att hanterar det här gränslösa arbetslivet. Ett stort problem är att varje individ sätts att hantera det för egen del och det är inte tillräckligt kraftfullt. Detta är något som måste hanteras på våra arbetsplatser.

Intervju med Linda Corin i gp.se

Gränslöst arbete

Publicerad: