Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hur mår de anställda efter krisen?

Publicerad: Uppdaterad:
Kvinna framför datorn handspritar sina händer

I en kommande forskningsstudie undersöker vi förekomsten av utbrändhet bland anställda i privat och offentlig sektor under och efter covid-19 pandemin. Hur kommer hälsan på just ditt företag att påverkas? Kommer Sverige drabbas hårdare än andra länder? Vill ditt företag eller organisation delta i en enkätbaserad arbetsmiljöundersökning som planeras för detta projekt?

I dagsläget saknas det nationell statistik över förekomsten av utbrändhet inom arbetslivet och det saknas möjlighet att jämföra Sverige med andra länder. Det vill vi ändra på!

Nu finns ett internationellt kvalitetssäkrat mätinstrument för utbrändhet, Burnout Assessment Tool – BAT. Instrumentet har redan använts i cirka trettio länder, världen över och ger oss unik möjlighet att jämföra olika yrkesgrupper och sektorer i Sverige med andra länder.

Studien planeras att starta under 2021 med en uppföljning 2023.

Vi vill gärna komma i kontakt med både privata företag och arbetsgivare inom offentlig sektor inför planeringen av detta forskningsprojekt. Hör av er till oss via e-post stressmedicin@vgregion.se.

Vi som kommer att ansvara för projektet är:

Emina Hadžibajramović, statistiker, Med. Dr
Magnus Åkerström, utvecklingsledare i arbetsmiljö, Med. Dr.

Publicerad: