Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Återhämtning i en pressad arbetssituation

Publicerad: Uppdaterad:
Kvinna lutar sig mot väggen och vilar

På grund av pandemin som nu pågått i snart ett år upplever många medarbetare och chefer i vården en mycket pressad arbetssituation. Trots de svåra förutsättningarna är det viktigt att säkerställa återhämtning för att orka på sikt. Här kommer några inspirerande exempel.

Måna om återhämtningen även i pandemitider

Var en förebild, betona vikten av återhämtning och skapa en kultur där medarbetare vågar säga ifrån. Det är några råd till chefer som vill hjälpa sina medarbetare att återhämta sig – mitt i pandemin. 

I artikeln Måna om återhämtningen även i pandemin, medverkar Anna Dahlgren från Karolinska institutet. Hon leder projektet Arbetstider och återhämtning under Covid -19 pandemin samt Lina Ejlertsson från Lunds universitet som även hon forskar kring återhämtning i arbetet. Anna Dahlgren har också tillsammans med Marie Söderström skrivit Handbok i återhämtning, för vårdpersonal i turbulent tid. 

Måna om återhämtningen även i pandemin, suntarbetsliv

Hållbara arbetstider även under Corona, suntarbetsliv

Handbok i återhämtning. För vårdpersonal i turbulent tid, Dahlgren och Söderström KI

Så återhämtar du dig på jobbet, suntarbetsliv

Arbetstider och återhämtning

Återhämtning, stresshantering och sömn

Publicerad:
Uppdaterad: