Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Att vara chef i VGR

Som chef har du ett viktigt uppdrag. Din förmåga att leda, utveckla och skapa förutsättningar för medarbetarna gör det möjligt att nå de politiskt satta målen och skapa en bra verksamhet. Att vara chef är både stimulerande och utmanande. Att leda en verksamhet, med hög kvalitet och som ständigt påverkas av inre och yttre faktorer, ställer höga krav på ditt ledarskap. Du och dina medarbetare behöver tillsammans bedriva verksamhetsutveckling för att verksamheten ska gå framåt och förbättras.

 

I VGR finns cirka 2000 chefer. Som chef företräder du VGR, du är ansiktet utåt och ska bidra till att invånare och politiker har förtroende för oss och vårt arbete. Dina insatser är också avgörande för att VGR ska kunna vara en attraktiv arbetsgivare. Rollen som chef betyder att du har ett sammanhållande ansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi för ditt ansvarsområde. Så ser ditt ansvar ut oavsett om du är chef över en mindre enhet eller en hel verksamhet.

VGR har fyra chefskriterier som ligger till grund när vi identifierar och rekryterar nya chefer samt hjälper dig att utvecklas och följa upp ditt arbete.

  • Värdegrundbaserat chefskap
  • Kommunikativt chefskap
  • Mål- och resultatorienterat chefskap
  • Utvecklingsorienterat chefskap

Vi vill att du ska ha möjlighet att växa i ditt ledarskap, oavsett om du är ny i din roll som chef, eller har varit chef länge. Inom VGR erbjuds du chefsintroduktion samt koncerngemensam och förvaltningsspecifik chefsutveckling. Du kan också få stöd av mer erfarna chefer genom VGR:s mentorsprogram. För att skapa goda förutsättningar för våra chefer att kunna utföra sitt uppdrag är målet att chefer ska ha mellan 10 - 35 medarbetare.

Senast uppdaterad: 2021-07-23 00:16