Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning Data och analys

Koncernavdelning data och analys är en del av Koncernkontoret och består av tre enheter, Regional vårdanalys och Samhällsanalys samt Registercentrum Västra Götaland, som ger stöd till nationella kvalitetsregister.

Regional vårdanalys

Enhetens uppdrag är att ta fram fakta och statistik, göra analyser, uppföljningar och utvärderingar av hälso- och sjukvården.  Enheten samordnar och utvecklar det regionala arbetet med klassifikationer samt bidrar till användning och utveckling av beskrivningssystem och ersättningsmodeller inom hälso- och sjukvården.

Samhällsanalys

Enhetens uppdrag är att ta fram fakta och statistik, göra analyser, uppföljningar och utvärderingar inom regional utveckling och kultur. Enheten bevakar förutsättningar för tillväxt och utveckling av Västra Götaland samt sprider kunskap om aktuella analyser och utvecklingsinsatser.

Önskemål om underlag från koncernavdelning data och analys skickas till respektive enheternas funktionsbrevlåda.

regionalvardanalys@vgregion.se

samhallsanalys@vgregion.se

Kontaktuppgifter till medarbetare på data och analys

Registercentrum Västra Götaland

Registercentrum ger stöd åt nationella kvalitetsregister och kompetensen finns framför allt inom områdena IT, statstik och utvecklingsledning. Registercentrum tillhör Västra Götalandsregionen men deras uppdrag är främst nationellt.

https://registercentrum.se


Senast uppdaterad: 2018-10-10 16:59