Genomförda aktiviteter

Vill du ha minnesanteckningar, sprida vidare materialet till dina kollegor eller är du kanske nyfiken på våra andra utbildningsdagar?

 Här hittar du sammanfattningar, material, presentationer och bilder från våra tidigare genomförda utbildningar.

Kan man inkludera elever i utanförskap med hjälp av skolrestaurangens meny? Hur kombinera vi skandinaviska råvaror med smaker från andra kulturer? Ett 40-tal av skolmatsakademins medlemmar samlades i oktober för ett  seminarium om matkulturer och möten i skolrestaurangen.

Den 9/10 arrangerade Skolmatsakademin en halvdagsutbildning i födoämnesallergier och specialkost med Helena Kellnor, Dietist och föreläsare.

En spännande heldag i Borås där vi, tillsammans med drygt 70 st av skolmatsakademins medlemmar, fick lära oss om hur vi bemöter matgäster med neuropsykiatriska diagnoser.

Den 17/9 samlades jag och 20 kockar från nätverket i hemkunskapssalen på Stavreskolan för att lära sig att baka.

Den 23/5 samlades ca 30 nyfikna kockar och kostchefer från bl.a. Göteborg, Vara, Tibro, Lidköping, Orust och Sötåsen, för ett studiebesök på Godegården i Järpås.

Den 17 april samlades vi, 60 personer från 32 olika medlemsorganisationer, i Skövde kommunhus för vårens nätverksträff med Skolmatsakademin. Temat för dagen var Måltidsrummet.

Första veckan i april hade Skolmatsakademin en inspirationsdag om måltidskvalité, värdskap och bemötande. Inbjudna gästföreläsare var måltidsutbildaren Maria Wilbios med sin gedigna erfarenhet inom service och måltiden samt Lena Sjöqvist, restaurangchefen från Tullängsgymnasiets, som tagit sig an stora utmaningar i syfte att höja skolmåltidens kvalité och värdskap.

Vegansk mat stod på menyn när skolmåltidspersonal fick lära sig av skolkocken Magnus Naess både teori och praktik för hur man lagar "helgrönt". Och slutligen fick man också äta maten tillsammans.

Hur kan vi göra kloka val på tallriken både för hälsan och miljön och hur hjälper vi våra matgäster att välja de bästa alternativen?

Under utbildningen i Måltidskvalitet inspirerade Lill Spenninge och Maria Wilbois i konsten att skapa en positiv måltidsupplevelse.

Skolmatsakademin arrangerade lunchseminarium tillsammans med forskare från Göteborgs Universitet om begreppet ”nudging”. Vilken effekt skulle detta kunna ha i våra offentliga restauranger?

Välkomna till nätverksträff med Skolmatsakademin! Dagens tema: Integrerade och pedagogiska skolmåltider

I samarbete med Uddevalla kommun arrangerades denna föreläsningseftermiddag. Hur gör vi kloka och bra val i våra kök och restauranger?

Marks kommun och Skolmatsakademin bjöd in intresserade kockar, måltidspersonal, tjänstemän och chefer till en studiebesöksdag.

Är det sant att vegetarisk mat inte smakar lika mycket som "vanlig" mat? Vi lärde oss mer om den femte grundsmaken Umami och andra nya smaksättare!

Ett forum för fortsatt arbete med validering enligt branschmodell och kollegial handledning.

Välkomna till nätverksträff med Skolmatsakademin! Dagens tema: Svensk matproduktion idag - är svensk mat hållbar?

Den avslutande aktiviteten på höstens skolmåltidsutbyte bestod av en studiedag i Göteborg med på temat Fisk!

En praktisk dag helt tillägnad baljväxter, bönor, italienska smaksättningar och gryner av olika slag.

Till alla blivande matfotografer och stylister i de offentliga köken:

180523 Studiebesök på Godegården

Din sökning resulterade inte i några träffar.
Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:35