Skolmatsakademin

Välkommen till Skolmatsakademin!

Vad är Skolmatsakademin?
Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Nätverket startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till dagens moderna skollunch och samtidigt öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar idag fler än 50 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Läs mer om Skolmatsakademin >>

Senaste nytt

En väg ut ur kockbristen? UHR Utbildning och Validering Väst erbjuder för Skolmatsakademin och VGR:s kök (sjukhus och naturbruksgymnasier) nya yrkesbedömarutbildningar och handledarutbildningar under våren 2018.

Under sportlovet arrangerar vi flera spännande aktiviteter med fokus på hälsa, hållbarhet och växtbaserad matlagning.

En intensiv men rolig dag samlade styrgruppen den 16/1 i Vänersborg för att dra upp riktlinjerna för det kommande verksamhetsåret i Skolmatsakademin.

Stort tack till våra studenter Michaela och Johanna som har gjort praktik hos Skolmatsakademin och Måltid Sverige under hösten.

Måltidens Mervärde kommer till Tylösand

Vi är mycket stolta över att ha inte mindre än tre semifinalister till Arlas guldko med oss i Skolmatsakademins nätverk.

Säsongsbetonat upphandlingsavtal möjliggör inköp av lokaproducerat kött från glada grisar.

bild-476421005818585_1459971097463566
Helt grönt i Borås och Dingle när Magnus Naess gästade Skolmatsakademin för en kreativ cookshop. Läs mer om dagarna i länken nedan!
Idag vi träffat alla områdescheferna för måltid i Göteborg stad. (Och lyckades övertala dem att… https://t.co/Jb58FWjWFu
Åker tåg genom vinterfruset landskap på väg mot Jordbruksverket i Jönköping och möte med… https://t.co/JvyiOGHguq
Idag är det fokus #futurekitchen - kökspraktik för nyanlända som ger både meningsfull… https://t.co/2pWuaoEZFB
Idag vi träffat alla områdescheferna för måltid i Göteborg stad. (Och lyckades övertala dem att vara med på en groupie.) Härligt att det finns så många engagerade chefer ute i förvaltningarna - och tillsammans blir vi ännu bättre! #måltid #hållbarhet #SMAK #skola