Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsmarknadsinsatser

Västra Götalandsregionen arbetar med insatser för att minska arbetslöshet och öka delaktighet i samhället för att skapa arbetsmöjligheter och synliggöra kompetens hos unga, långtidsarbetslösa, personer med funktionsnedsättningar och utrikesfödda.

Västra Götalandsregionen erbjuder människor möjlighet att få praktik eller arbete i Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag genom olika insatser samlade under namnet PILA, som står för praktik, introduktion, lärande och arbete.

Rekryteringen ansvarar Arbetsförmedlingen för. Västra Götalandsregionen förvaltningar och bolag bestämmer själva vilken eller vilka insatser de arbetar med och hur de utförs.

Alla verksamheter i Västra Götalandsregionen

PILA arbetar utifrån ledorden tillsammans gör vi skillnad. Genom ett gemensamt engagemang för framtiden skapar vi arbetsmöjligheter och synliggör individens kompetens. Målsättningen är att bidra till minskad arbetslöshet och ökad delaktighet i samhället.

Målgrupperna för PILA utgår från Arbetsförmedlingens prioriterade grupper, som är unga, långtidsarbetslösa, personer med funktionsnedsättning och utrikesfödda.

Insatser för unga

Unga långtidsarbetslösa erbjuds arbete genom följande insatser:

ViA – introduktion i arbetslivet

Tillgänglighetsdatabasen

Insatser för personer med funktionsnedsättningar

Personer med funktionsnedsättningar erbjuds praktik och arbetsträning.

Praktik för arbetssökande med funktionsnedsättning

Insatser för utrikesfödda

Utrikesfödda utan legitimation erbjuds praktik och arbetsträning. För personer som är utbildade utomlands finns särskilda insatser.

Utbildad utomlands

Senast uppdaterad: 2019-08-15 14:49