Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bordsryttare

Här hittar ni Skolmatsakademins över 50 olika bordsryttare. De är fria att ladda ned och använda, oavsett kommun, organisation eller geografisk tillhörighet. För att förenkla för er har vi delat in bordsryttarna i olika kategorier; förskola, hållbart & klimatsmart, hälsa, mångfald & matkultur, högtider & årstider samt gott & blandat.

Bordsryttarna är i liggande A4 format och kan antingen användas som de är, sättas i bordspratare eller ställ, plastas in, eller vikas för att bli stående A5. Saknar ni något i vårt utbud, hittar ett stavfel eller faktafel är vi tacksamma om ni meddelar oss detta så att vi kan åtgärda detta snarast!
Välj och vraka!

Globala målen

Här hittar du våra bordsryttare på tema FN:s globala mål som ska göra jorden till en bättre plats att leva på. 13 bordsryttare kommer att publiceras under hösten 2017.

Förskola

Här hittar du våra bordsryttare som vi gjort med målgruppen förskola i åtanke. Många av dessa kan även passa att använda i grundskolans lägre årskurser.

Hållbart & Klimatsmart

Här hittar du våra bordsryttare på teman som miljö, hållbarhet och klimat kopplat till mat och måltider.

Hälsa

Här hittar du våra bordsryttare med tema hälsa, välmående, näringsriktighet och goda matvanor.

Mångfald & Matkultur

Här hittar du våra bordsryttare med teman som mångfald och matkultur; både geografiskt och religiöst kopplade. Du hittar mer under den kategori av bordsryttare som vi kallar för "Högtider & Årstider".

Högtider & Årstider

Här hittar du våra bordsryttare med tema som antingen högtider under kalenderåret, populära matdagar eller specifika årstider. Mer hittar du även under kategorin som vi kallar för "Mångfald & Matkultur".

Gott & Blandat

Här hittar du bordsryttare som vi inte riktigt kunnat sortera in under någon av de andra kategorierna. Vi kallar dessa för "Gott & Blandat"! Kanske finns din favorit i just denna påse?

Bordsrytatre säsongsgrönsaker

Fram med grönsakerna!

Nu serverar Skolmatsakademin en serie bordsryttare på temat säsongsanpassade grönsaker och rotfrukter. Serien har tagits fram inom ramen för Klimat 2030. Välj grönsak utifrån säsong!

Senast uppdaterad: 2017-03-30 11:12