Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tage - intern bytessajt för möbler

Stolar i Tage

Tage, Västra Götalandsregionens interna bytessajt gör det lätt för alla verksamheter att lägga ut möbler och utrustning som blir över, och som kan komma till användning hos andra enheter inom VGR. Det går också att lägga ut efterlysningar.

Det ska vara lätt att återanvända istället för att slänga och Tage finns för att vi ska kunna öka resurshushållningen inom Västra Götalandsregionen och bidra till ett miljömässigt hållbart samhälle.

Innan Tage kom på plats var det många anställda i VGR som hade reagerat starkt på att möbler och annan utrustning slängdes vid flyttningar eller ombyggnation. Några centrala möbellager eller andra förvaringsutrymmen finns som regel inte längre ute i verksamheterna.

Till bästa nytta

Eftersom möblerna är köpta med Västra Götalandsregionens skattemedel innebär det att VGR äger möblerna och de ska användas där de bäst kommer till nytta inom organisationen. Det kostar inget att annonsera på Tage - ("ta och ge!") men transporten får mottagaren stå för. Tage är bara åtkomligt för anställda inom verksamheter i VGR.

Ofta hög kvalitet

Möbler som används i offentlig verksamhet är oftast av hög kvalitet. Därför kan det vara motiverat att reparera eller fräscha upp dem. 

Tage är också en pusselbit i Västra Götalandsregionens satsning på den växande branschen för professionellt återbruk och redesign eller så kallad cirkulär ekonomi.

Program för cirkulärt mode och hållbara miljöer

Göteborgs stad skapade källkoden

Det var Göteborgs Stad som först tog fram ett IT-verktyg för att lösa sina problem med kommunens överblivna möbler. De har delat med sig källkoden, som är öppen för andra som vill bygga en bytessajt. 

Tage (till Insidan där det krävs inloggning) 

Gröna listan ger bästa miljöval om du ska köpa nya möbler

Profilbild av Jonna Bjuhr Männer

Jonna Bjuhr Männer

Miljöstrateg – Hållbar resursanvändning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-06-02 11:30