Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Gröna listan

Gröna listan kan tyvärr inte nås för tillfället.

Det pågår en större uppdatering kopplad till aktuellt ramavtal Möbler 2017 (SKL Kommentus). Den nya Gröna listan publiceras så snart detta uppdateringsarbete är slutfört.

Här hittar du Gröna listan - Västra Götalandsregionens databas med möbler för höga miljökrav. Vår ambition att skapa sunda miljöer bidrar till en ökad efterfrågan och förändrad produktutveckling hos företagen.

Gröna listan är Västra Götalands policy för att köpa möbler och textilier för inredning med höga miljökrav. I Västra Götalandsregionen finns ett mål att senast 2020 köpa 100 % av våra kontorsmöbler och minst 40 % av miljömöblerna från Gröna listan.

Möblerna som finns i Gröna listan uppfyller miljökraven i Svanenmärkningen och för inredningstextilier uppfylls kraven för EU-blomman, Svanen eller Bra miljöval. Det är enbart företag som finns på Västra Götalands ramavtal med SKL Kommentus 2017 som finns med i Gröna listan.

Gröna listan startade 2006 med 45 produkter, idag finns över 400 produkter och Västra Götalandsregionen gör cirka 60 % av sina inköp från Gröna listan.

Vi tycker det är positivt att efterfrågan ökar vär fler och fler väljer produkter med höga miljökrav. Därför finns Gröna listan tillgänglig för alla och används flitigt av såväl arkitekter som andra organisationer. Nu arbetar vi vidare med att efterfråga möbler som är designade för cirkularitet. Och företagen vill vara med. 

Birgitta Nilsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2017-03-15 15:11