Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vanliga frågor om visuell profil

Har du frågor om den visuella profilen kanske du hittar svaret nedan. Du kan också vända dig till din förvaltnings kommunikatörer eller mejla visuellprofil@vgregion.se.

Får vi använda en egen projektsymbol?

Fråga: Vi driver ett projekt inom Västra Götalandsregionen och skulle vilja ha en symbol för att använda på informationsmaterial och på webben. Är det möjligt?

Svar: Nej, vi ska undvika symboler och egna logotyper eftersom det är viktigt att inte skapa förvirring eller missförstånd kring vem som är avsändare. Endast projekt som drivs i samverkan med externa intressenter kan få ha egen symbol eller logotyp.

Vi vill inte använda förvaltningens logotyp. Kan vi ta fram en egen?

Fråga: Vi har ett forskningscenter som organisatoriskt tillhör en av våra sjukvårdsförvaltningar. Vi skulle vilja ha en egen logotyp eftersom vi inte har särskilt mycket samröre med förvaltningen i övrigt.

Svar: Nej, ni får inte ta fram en egen logotyp. Om förvaltningslogotypen leder fel, eller är ointressant för mottagaren, så kan ni använda Västra Götalandsregionens grundlogotyp och komplettera med namnet på er verksamhet. Tänk då på att ert namn inte får stå i direkt anslutning till logotypen.

Vilka får ha en egen logotyp? Finns det undantag?

Fråga: Jag har sett olika logotyper inom organisationen. Finns det undantag?

Svar: Bolagen får använda sin egen profil och logotyp, men det ska tydligt framgå att bolaget är en del av Västra Götalandsregionen. Det finns även ett undantag för verksamheter som hade en etablerad grafisk profil för sina publika aktiviteter innan den visuella profilen fastställdes. (Exempel är museer och Botaniska trädgården.)

Var hittar jag min förvaltnings logotyp?

Svar: Samtliga logotyper finns i VGR Mediebank. De finns i olika filformat, anpassade för tryck, kontorsbruk och digitala media, exempelvis JPG, EPS och PNG. Alla logotyper finns sorterade efter förvaltning under mappen "Visuell profil". Om du vill ha grundlogotypen ligger den i undermappen ”Västra Götalandsregionen”. Klicka på den logotyp du vill ha och ladda ner den till din dator (genom att klicka på "Ladda ner" i det övre högra hörnet). Du kan också söka på förvaltningens namn direkt i sökfältet längst upp.

VGR Mediebank

Var finns den internationella logotypen?

Svar: Den internationella logotypen ligger bland de andra logotyperna under mappen "Visuell profil" i VGR Mediebank, i undermappen ”Region Västra Götaland”. Du kan också söka på "Region Västra Götaland" direkt i sökfältet längst upp.

VGR Mediebank

Kan vår förvaltning välja egen färg till webben och i informationsmaterial?

Svar: Västra Götalandsregionen har fem profilfärger som ska användas till dekorelementen. De flesta förvaltningar har valt en färg för tydlighetens skull, Närhälsan använder rött och naturbruk grönt, exempelvis. Därtill finns åtta komplementfärger som exempelvis kan användas i ramar, rubriker och grafik.

Västra Götalandsregionens visuella profil

 

Kontakt

För råd och stöd om hur den visuella profilen ska användas, kontakta din verksamhets kommunikationsavdelning.

Har du övergripande frågor?
Kontakta koncernstab kommunikation och externa relationer, Koncernkontoret via visuellprofil@vgregion.se.


Senast uppdaterad: 2022-09-07 16:12